lördag 26 oktober 2013

Vi jobbar på det...


Idag har vi fått lite bra saker gjorda...

Jag har skurat ur hästtransporten noggrant, så efter att vi kört bort ett stort lass grovsopor till återvinningscentralen så kan vi ställa in den för vintern, dessutom har Danne och jag hjälpts åt att bära in diverse prylar från trädgården in under tak. Saker håller så mycket bättre om de får komma under tak för vintern.

Danne har kört ett ganska rejält vallningspass med Fame idag, det är nu vi har bästa möjligheterna att träna vallning, det är nu vi har lite ytor, innan snön och isen sätter stopp för det. Hon får sakta med säkert tillbaka orken efter lunginflammationen.

Herr Larsson, årets bagge, har nu anlänt till Gårdsbacken och han har fått flytta in med kaninhonan i lagårn, Hon blev glad att få sällskap. Han får nog stanna där ett par dagar och sedan får vi se om vi tar in hans fårtanter eller om han får komma ut till tackorna på betet. Det beror på vädret. Vi kommer inte att betäcka alla tackorna, några ungtackor får växa på sig ett år till... Så fort vi får ordning på datorn så kommer jag att lägga ut några bilder på honom... Snyggingen!!! :))

Vi hoppas få tid att riva hönsgården till veckan och skura ur där. Hönsen är förmodligen tillfreds med att få flytta in i lagårn för vinter. Det är så bra om vi hinner ta itu med detta innan dagarna blir för kalla eftersom vi spolar allt med högtryckstvätt... Reden, sittpinnar, väggar och så vidare...

Vi jobbar på med datorbytet, den gamla är urkopplad, den nya är inne... nu installeras nya program... snart kanske vi är på banan igen... ;))

Ha en fortsatt trevlig helg, mina vänner!!!


Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com


1 kommentar:

  1. You guys are as busy as bees, getting ready for the winter! We had our first morning of heavy frost and freezing temperatures this morning and I am freezing...when the temperature drops below 50 I wear many layers or my down-filled stadium coat. Sad!

    I will send you a little e-mail, now that I now you still exist in cyberspace!

    Kram! K.

    SvaraRadera