måndag 28 oktober 2013

Utflykt...


Ni som följer Gårdsbackens blogg har väl insett vid det här laget att vi tycker väldigt mycket om att packa fikakorgen, ta med hundarna och dra till skogs...En kopp kaffe smakar aldrig så bra som ute i naturen... :))


Egentligen behöver utflykten inte vara så långt borta, vi har massor av potentiella utflyktsmål i vår närhet... Vi har Oxnäset, bäcken vid långbrobäcksbron, Uttervägen vid Uttersjön, Lindbäcken, Gambotjärn, Bäverhaket, "baraslåsigneriskogenvarsomhelst" och så vidare...Black!!!


En gång glömde vi att ta med muggar på vår utflykt och dessutom hade vi ingen kork till vår termos som vi kunde dricka ur. Självklart hade vi väl aldrig varit så kaffesugna... ;))
-Vi får väl dricka direkt ur termosen då, resonerade vi fram till... Men saken är den att kaffet i termosen var väldigt hett och även fast vi försökte hälla försiktigt och samtidigt blåsa, så kommer det ganska mycket kaffe på en gång... Näää, det var ingen bra idé! Så gott som omöjligt, prova får ni se... :))


Smaskar i sig sista smulorna...


Hundarna tycker så klart också väldigt mycket om våra utflykter och jag försöker komma ihåg att ta med något gott till dem också som ett hundkex eller ett tuggben eller något liknande...-Men jag då?
-Du har redan fått Gimmie... Du fick först... :))

Att promenera rakt ut i skogen är spännande... Man vet aldrig vad man kommer att få upptäcka och är man bara tillräckligt mottaglig så kan man få upptäcka massor av intressanta saker... Som på vår sista utflykt till exempel... Vi stöp på stubben som ni ser på bilden här nedanför, och vi blev lite nyfiken på vem som bodde därinne. Vi knackade på och någon öppnade...-Vem bor här då? -Någon hemma?

-Det är bara jag!!!


Skämt åsido så är det inte mycket som slår utflykter som dessa... Man behöver inte ha ett mål i sikte, man behöver inte ha en uppgift som till exempel bärplockning, man behöver egentligen ingenting, jo förresten... fikakorgen!!! och ett glatt humör!!!Hur skulle ni ha löst situationen,
"glömt muggar hemma, väldigt kaffesugna"???Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com3 kommentarer:

 1. Hmmm, om jag nu mot förmodan plötsligt vore hysteriskt kaffesugen mitt i skogen utan kopp så hade jag antingen offrat stöveln eller gjort en skål/mugg av näver;-) Men mest troligt hade jag satt mig ner och njutit av naturen och snällt väntat på kaffet som sakta svalnar i sin termos. För i skogen har jag ALDRIG bråttom.

  Underbart fin stubbe ni hittat och vilket trevligt litet knytt ni träffade som så vänligt sade hej.

  Kram på er.

  SvaraRadera

 2. I ditt fall hade det varit oboy ju... :))

  Stöveln , näää...
  Mugg av näver, bra idé...
  Svalnat, också bra idé...

  Vi skulle definitivt haft dig med oss... :))

  Kram!
  /Paula


  SvaraRadera
 3. Hmmmm, a fika emergency! I think the troll might not mind if you carved a small hollow spot in his that could hold some coffee. Or perhaps you could hide a coffee mug in each spot where you picnic so that there is always a backup.

  Gimmie could talk me into anything with that look! I think that is her saying, "Are you going to finish that?".

  Kram! K.

  SvaraRadera