fredag 31 januari 2014

Bli matsmartare...


Ni som följer min blogg känner till att jag någon gång nu och då vill upplysa om galenskaperna med all mat som köps och sedan slängs...

Jag gjorde en liten test denna vecka och öppnade en ÅTTA DAGAR "bästföredatumgammal" mjölk. Mjölkförpackningen, med bästföredatum den 21:a januari, hade stått oöppnad i vårt relativt kalla kylskåp och den 29:e januari öppnade jag mjölkpackan och vi använde den till vår havregrynsgröt på frukosten. Den var absolut HELT OKEJ!!! Det finns som inget mellanting då det gäller mjölk eller grädde, endera är de sura och smakar pyton eller så är de helt okej att dricka eller att använda i matlagning. Tänk på det, kära vänner, häll upp lite grann i ett glas eller på en sked och smaka... Släng inte bort riktig mat!!!


Mjölken som var åtta dagar äldre än bästföredatum var helt okej att använda!

Lita på era smaksinnen och ha en trevlig helg!!!

gardsbacken@telia.com





2 kommentarer:

  1. How right you are, Paula! It was just today that I discarded milk that was finally starting to "go bad" that was labeled "sell by January 14, 2014". And I think organic stays better longer, too.

    Went to the barn today....Hank was actually lying down and sound asleep in the sun, as was his buddy Dakota. Glorious! K.

    SvaraRadera
  2. I'm glad that you are such a clever girl, there are to many people, who just look at the best Before date and throw it away if the date has passed... To bad!!!

    I want us to be... MATSMART
    mat = food
    smart = clever

    I cant find a good English Word for it... can you?

    Kram!

    SvaraRadera