fredag 10 januari 2014

Gårdsbacken tipsar...


Idag tänker jag dela mig ett litet tips gällande duschblandare, något som vi i alla fall inte hade tänkt på eller faktiskt inte ens visste om...

Vi har upplevt det som om vi har haft ovanligt dåligt tryck på vattnet i vårt duschmunstycke den senaste tiden och hade en fundering om att duschhandtaget kanske hade "kalkat igen" eller helt enkelt hade gjort sitt...


Så här ser det ut, baktill på blandaren...

Vi bestämde oss för att åka in till Ahlsell i stan för att titta på ett nytt duschhandtag... Väl där, fick vi hjälp av en otroligt trevlig och hjälpsam man... ;)) Han visade oss de duschhandtag de hade på hyllan och när vi berättade vårt problem frågade han om vi rengjort silarna baktill på duschblandaren?


Här är nu blandaren rengjord... Den blev som ny...


What? Silarna baktill på duschblandaren? Finns det sånna? Och om det nu gör det så hade vi i alla fall inte rengjort dem på de typ drygt femton år sedan vi installerat blandaren.

Well, vi åkte hem för att montera ner blandaren och mycket riktigt, där fanns två små silar, en för inkommande kallvatten och en för varmvattnet och de såg inte speciellt "rena" ut... Vi la hela blandaren tillsammans med de två silarna i en hink varmvatten och spetsade vattnet med ett par tabletter maskindisk och rejält med ättika. Där fick den ligga i över ett dygn, därefter kunde jag med en tuss svinto rengöra blandaren och silarna och de blev som nya.Så här små och pluttiga är silarna baktill på blandaren, visar med mitt lillfinger,
det är klart att de sätter igen...

När vi sedan satte tillbaka blandaren och med det nya duschhandtaget så blev det stor skillnad på trycket på vattnet... Jipppiiii!!! Det blev som nytt! Nu kan jag enkelt skölja bort schampot ur håret... :))

Jag vet inte... Ni kanske kände till dessa silar? Vi gjorde det inte och vilket skillnad det blev.


Skriv till mig; Paula på Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com3 kommentarer:

 1. Först börjar vi med det föregående inlägget......Underbara bilder! Deras glädje känns rakt igenom skärmen in i hjärtat<3 Ja så skulle alla hundar få ha det.

  Nu till det sista......de där små silrackarna upptäckte vi för ett par år sen och de borde på något vis vara markerade, för de sätter igen väldigt lätt och kan påverka trycket mycket negativt. Många som byter kran istället för att byta/rengöra filtret. Man kan ju göra så mycket annat skoj för de pengarna.

  Kramelikram

  SvaraRadera
  Svar

  1. Aha... Du visste om dom små silrackarna... och sa inget... ;))


   Kramar till dig!

   Radera
 2. :-)) va bra....då ordnade det sig.A

  SvaraRadera