tisdag 19 augusti 2014

Royal Canins Uppfödarseminarium i Östersund


Som jag berättade om i föregående inlägg så bilade vi de 30 milen till Östersund tidigt på lördagsmorgonen för att deltaga på Royal Canins uppfödarseminarium...


Vi gjorde en liten utflykt till toppen av Frösön med hundarna... Det var länge
sedan vi var i Östersund senast. Utsikten var enastående!!!

Vi hade sedan tidigare fått en inbjudan av Royal Canin om att få deltaga på det Uppfödareseminarium som de skulle anordna och vi nappade givetvis direkt på detta intressanta erbjudande.

Vi har sedan vi köpte vår allra första Border Collie serverat Royal Canins foder till våra hundar. Vi har, under alla år, aldrig haft några foderrelaterade problem med hundarna och de har alltid ätit de portioner som vi serverat dem med mycket god aptit. Dessutom så tycker vi att Royal Canin är så mycket mer än bara en hundfoderleverantör, vi känner det som om de bryr sig om våra hundar och att de alltid jobbar, bland annat genom forskning, med att få fram det absolut bästa fodret för våra fyrbenta vänner.
Genom att anordna seminarium som detta, är Royal Canin ännu mera seriösa i våra ögon. Och vi betalde inte en peng för hela kalaset. Att vi får lära oss om utfodring av arbetande hundar och få många mycket bra tips från veterinär hur vi bäst ska förbygga och vårda våra hundar känns så väldigt lyxigt...Dagens program

Hela seminariet var väldigt proffsigt anordnat, lokalen var väl förberedd när vi anlände vid nio-tiden på morgonen och vi möttes av en av Royal Canins medarbetare som bjöd oss på kaffe och mackor innan programmet körde igång. På borden i föreläsningslokalen bjöds vi en påse, välfylld av diverse attiraljer, smakprover på flera olika produkter till hundarna, vattenflaska, anteckningsbok, penna, kylskåpsmagnet och så vidare. För att inte tala om en snygg laptopväska i Royal Canins röda färg. Det kändes lite som julafton... :))

Först ut att föreläsa var Jan Svensson som jobbar som veterinärkonsult på Royal Canin. Han berättade om utfodring av våra arbetande hundar och det var mycket intressant att lyssna till hans ord. Han har många års erfarenhet av mycket seriöst engagemang i just arbetande hundar. Han berättade på ett mycket informativt sätt hur man ska tänka om detta med foder och vätska till hundarna. Han gav oss information om flera av Royal Canins produkter med extra energi. Det känns som om vi har blivit mycket klokare efter att få ta del av hans kunnande.


Gimmie var klart nyfiken på Royal produkter... Convalecence Support

En sak som Jan berättade och som gav mig en rejäl tankeställare var;
"Tänk på vad vi har åstadkommit med vår avel på hundar med stark arbetsinstinkt... Vi har avlat fram en stark vilja att jobba och därför är det på vårt ansvar att se till att hundarna mår bra och får den omvårdnad de behöver. De kanske inte alltid vet deras eget bästa, därför är det på vårt ansvar att ta hand om dem på bästa sätt, om så bara att förse dem med den mat och vätska de behöver för att orka jobba, det är inte alltid säkert att de klarar av detta själva"


Lime har fått vittring på MYCKET smakrik Energy Booster
 
Föreläsningarna tog pauser med jämna mellanrum, vi bjöds på frukt, godis, kaffe och fikabröd och lunch med tre rätter. Vi och de andra åhörarna upplevde allt som väldigt generöst av Royal Canin.Hur tänker de att jag ska kunna öppna denna här burken...???

Dagens andra föreläsare var Mirja Lindberget. En tjej som berättade för oss om sitt arbete på fjället med att bland annat inventera ripor och hur hon använde sina hundar i sitt arbete. Vi som inte jagar fågel med våra hundar blev ändå fängslade av Mirjas föreläsning. Vilken tuff tjej och vilket annorlunda jobb! Titta gärna in på deras hemsida om ripforskning här...


Fjällveterinären bjöd verkligen på sig själv...

 Anna Pamok, Fjällveterinären... var dagens sista föreläsare och även hon var väldigt intressant att lyssna på. Hon gav oss flera tips och tankeställare på hur vi bäst tar hand om våra fyrbenta vänner. Annas tanke med föreläsningen var att vi skulle få lite information om vad vi själva kan göra om något skulle hända våra hundar och vi kanske har långt till närmaste veterinär. Hon pratade även om förebyggande hälsovård och det är kanske det som vi främst tar med oss. Hem och kolla normaltemp och vilopuls på våra hundar...!!! Anna skickade dessutom med oss en första hjälpenfolder för hund.Royal Canin bjuder på ett proffsigt välordnat seminarium...

 Danne och jag tackar allra ödmjukast, Royal Canin, för en toppendag! Vi tackar Jan, Mirja och Anna för all värdefull information de delade med sig utav. STORT tack!!!

I slutet av dagen hade vi äran att få bli bjudna på middag av Royal Canin, och fick därigenom möjligheten att lära känna flera av dessa eldsjälar lite närmare. Tack, Jenni, Eva och Maria för en mycket trevlig kväll!

Vi skulle vilja rekommendera flera att bli medlemmar i Royal Canins Breederclub, det ger så mycket tillbaka...


gardsbacken@telia.com
6 kommentarer:

 1. Huzzah (hooray) for what sounds like a fantastic symposium. I think it is so important for those in animal care professions to share their knowledge. These people know that the more informed their customers are, the better their animals will be cared for.

  How super that there were speakers specializing in working dogs, truly a special brand of canine with specific needs.

  Our primary equine veterinarians at Miran Farm, Dr. Jay Joyce and Dr. Ian Harrison, both have exceptional practices and both offer continuing education seminars. These are free of charge, have lovely refreshments, and of course tons of helpful information which is based on our feedback. Springtime, Inc., where I obtain supplements for Matty and Hank, does a great job also in printed format regarding nutritional education.

  Well done, Royal Canin, and of course big hugs to all at the dearest farm in Sweden! K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you Kelly for your Always so wise Words. I do like to read your way to "look at things" Hhmm, is that an expression you can use i English?

   Sköt om dig!

   Radera
 2. Låter kul! Jag måste säga att bilden på tjejligan uppe på Frösöns topp är helt fantastisk...
  När det gäller toppar har Gotland lite svårt att hävda sig: länge var soptippen högsta punkten på ön...
  kram från Kattis och gänget i Endre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utsikten var verkligen magnifik, man såg vida omkring, lite skillnad mot Gotland, rätt!

   STOR kram!

   Radera
 3. Översta bilden är såååå vacker <3 låter som att ni blev väl omhändertagna :)

  SvaraRadera
  Svar

  1. Det var en superduperkanonperfektdag!

   Lite trötta dock innan vi var hemma på Gårdsbacken igen!

   Kramar till er!

   Radera