söndag 27 januari 2013

Ettårsjubileum med Champis


Idag är det precis ett år sedan vi lade ut filmen om Champis, den vallande kaninen och hysterin kring vår lille kanin bröt ut. Dagen till ära bjuder vi på ännu ett litet klipp med Champis i huvudrollen. Denna gång tillsammans med sin favorithöna Gullina... Detta lilla filmklipp är inte lika fartfyllt som vallningsfilmen dock... men rart ändå :))Bästa vännerna Champis och Gullina delar en bit bröd tillsammans...Det är som sagt precis ett år sedan första filmen om Champis och mycket har hänt sedan dess...
Då bodde Champis hos våra goda vänner NilsErik och Greta i en liten by, vackert belägen i Höga Kusten. Där levde han tillsammans med en stor flock Ryatackor och en hop med höns och tuppen Koffe. Dagarna fördrev han med att valla gårdens får och en sommardag när Danne och jag var där på besök, hade vi med vår filmkamera och lyckades fånga Champis på film, en dag när han var på osedvanligt bra arbetshumör. Detta lilla filmklipp lade vi ut på Youtube och människor från hela världen blev som galna i vår lille kanin... :)) Filmen har nu över tre miljoner visningar.

Champis bor numera hos oss på Gårdsbacken tillsammans med våra andra djur på gården. Vintertid skuttar han fritt i vår lagård och väljer själv om han vill vara i hönshuset eller tillsammans med fåren eller för sig själv för en stund. Fåren utnyttjar han när det är riktigt kallt ute, som värmedynor... Gässen vill han inte hänga hos då de är alldeles för högljudda för en liten kanins öron... :))

 När Champis flyttade till oss på Gårdsbacken fick Gullina flytta med honom. Hon är en höna som var/är Champis allra bästa vän och hon var ett stort stöd för honom den första tiden på Gårdsbacken när allting var nytt för  honom. Än idag, så betyder de mycket för varandra och Champis letar alltid upp Gullina det första han gör när han besöker hönsen och han tar gärna skydd under hennes vingar när något känns lite otryggt av någon anledning... Som till exempel när hönan Biggan, ArgBiggan, är i antågande...Vänner är som stjärnor,
Du ser dem inte alltid,
 men de finns där ändå...
"okänd"


Gårdsbacken blog is written by:
Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199
4 kommentarer:

 1. Happy anniversary, dear big little Champis! Seeing your herding video made me so very happy and I have new friends in faraway Sweden because of you!

  That is a sweet video of Gullina and Champis, who seem to like that meal cake very much.

  What a lovely way to start my day! But I must run "like a bunny" or I will be late for church, and then giving Hank carrots (the barn is just down the road from the church) and then it's off to work for me!

  Big hugs to all! K.

  SvaraRadera

 2. That is the best thing about this "Champisstory"...

  Take care!
  <3

  Kram!
  /P

  SvaraRadera
 3. Naaw, så söt han e lille kungen!!! Grattis! Det syns att de trivs ihop, hoppas att de får många år tillsammans. Krama Champis från oss. Ha det bra o sköt om er! Kram Non

  SvaraRadera
  Svar

  1. Mission completed, Champis är kramad :))

   Dom är söta ihop och har ett speciellt band till varandra. Champis letar alltid upp Gullina det första han gör om han inte varit hos hönsen på en stund och hittar henne med detsamma, bland ett tjugotal höns.

   Kram!
   /P

   Radera