tisdag 15 januari 2013

Fame har börjat löpa...


Åhh, vad spännande det känns. Igår var första gången vi kunde se blod när vi "duttade" med papper. Det har inte droppat blod ännu, men vi får nog börja räkna från gårdagen trots allt.
"Told ya", Indy och Fame fortsätter följas... :))


Fame, endast ett par timmar gammal...
Gimmie har bitit av hennes navelsträng med ett fint snitt.

Jag var tvungen att gräva lite i mapparkivet i datorn från valptiden när Fame var valp och hittade några rara bilder att bjuda er på. Jag blir lite valpnostalgisk, när jag tittar på bilderna och minns deras sammetslena valpmagar och de underbara åtta veckorna som vi fick tillsammans med dem.Lilla, rara knytet... :))

Så förhoppningsvis så har vi en spännande tid framför oss nu, om allt går som vi tänkt. Nu gäller det att pricka in höglöpen och vi har lite noteringar från Fames tidigare löp, som till exempel när blodet började övergå till flytningar och sånt. Nu är inte allt man läser eller får berättat för sig, angående tecken på höglöp, helt "tillförlitliga tecken" och det gör verkligen inte saken lättare... :))Gimmie och Fame, de har alltid betytt så mycket för varandra...

Vi planerar att ta ett blodprov på Fame, efter ungefär tio dagars löp, för att se om vi kan få fram ett värde på hur långt gånget i löpet hon är. Nu är detta värde inte heller helt tillförlitligt, och hur värdet stiger dag för dag, varierar från hund till hund, men vi hoppas i allafall på att få en fingervisning i var i löpet hon står. Så enkelt är det inte att pricka in. Detta lärde vi oss när vi skulle para Gimmie att det inte är så enkelt, som till exempel, att de viker svansen inför hanhund, och att man då kan åka och para. Gimmie var nämligen absolut helt villig från dag ett, tillsammans med hennes tilltänkte men han däremot var totalt ointresserad av henne, tills dess att hon kom in i höglöpen... :))Man har det inte bättre än man gör sig... :))

Fame, lilla gumman, ligger och sover i min famn... <3

Då börjar det alltså, vägen mot Fames parning och hennes eventuella valpar. Det känns riktigt spännande.

Till alla Er valpintressenter kommer vi att höra av oss inom kort, för att både få och ge lite mer information. Vi planerar att ni ska kunna följa Fame här på bloggen, inför parningen, hennes dräktighetstid, valpning och självklart också följa valparna under deras åtta veckor här på Gårdsbacken.


Gårdsbackens Kennel
gardsbacken@telia.com
070-6597199About Champis
You people, who visit our blog and want some information about
Champis -the herding rabbit, Please write "Champis" in the box,
in the upper right corner of the page. and you will find information
about this Big little rabbit :))


Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199
7 kommentarer:

 1. Naaw, så gulligt! De två sista bilderna var mina favoriter! Kram på er och lycka till.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Valpar är bara SÅ söta! Det är verkligen en härlig tid med valpar i huset. :))

   Tacksamma fotoobjekt...

   Kram!
   /P

   Radera
 2. Åååååh så himla spännande!!!! Jag blir så sugen, skulle gärna ha tagit en valp efter henne och få lära känna er, ni verkar så underbara =) Men jag är riktigt nöjd med min lille kille men jag kommer ändå att följa eran resa :)

  Lycka till med allt!
  Hälsningar Matilda, Eboni och Tempo

  SvaraRadera
  Svar

  1. Tack snälla Matilda!

   Tempo är bara så underbart gullig och jag är övertygad om att ni kommer att få en härlig tid tillsammans...

   Kul att du vill följa oss <3

   Kom ihåg att du och hundarna alltid är välkommen att hälsa på oss på Gårdsbacken, valla lite kanske ;))

   Kramar från oss på Gårdsbacken och lycka till du med!

   Radera
 3. Madeleine Häggkvist15 januari 2013 23:17

  Oj vilken söt pralin! :)

  På min Yippie verkar det inte sluta blöda när hon är i höglöp. Om man inte kan kolla med en hanhund (som inte är för intresserad under förlöp) så verkar det nästan omöjligt att veta när en tik höglöper.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Ja, som en liten chokladbit... :))

   Det här med löpen verkar vara så otroligt olika från tik till tik.

   Vi hade hört talas om "vikaundansvansen" testet innan vi skulle para Gimmie och åkte till en kompis med hanhund. Gimmie överlycklig och vek svansen samma sekund hon såg honom, så glada i hågen åkte vi de ca tjugofem milen till hanhunden och tänkte att det här blir inga problem... Jojo, Gimmie vek svansen och hanhunden var totalt ointresserad av någon parning. Hon var inte alls i höglöpen utan det dröjde ca fem dagar till innan hon parades. :))
   Fast huvudsaken är ju att man inte missar det hela.

   Kram!
   /P

   Radera
 4. Oh, puppies! With their sweet breath and joy of life and learning and naps and cuddles and playing!

  I wish I had pictures of Matty when he was a puppy...and I have promised a blog on Patch and Data, our first border collies and I will do it! We have puppy pictures of them (pre-digital age, I need to scan them in).

  Even at 10 weeks, we could tell Patch was going to be trouble :) And that Data was going to be sweet and good (with just enough naughty). A perfect pair of brothers!

  Big hugs to you, K.

  SvaraRadera