torsdag 17 januari 2013

Luckiesbäcken, Hällan och Kilen


Människor har genom alla tider namngett platser, såsom byar, vägar, sjöar, berg och dyligt. Dessa namn kan man hitta i kartorna. Utöver detta så är jag säker på att många hittar på egna namn på platser som man har i sin närhet. Som man inte kan hitta i kartböckerna. Vi har ett exempel på detta, vår Luckiesbäcken.


En liten vak i Luckiesbäcken trots många minusgrader...

Luckiesbäcken är en liten bäck som rinner fram till och under den väg som vi ofta promenerar. De sista åren med Luckie,  när hon var med på våra dagliga promenader, så stannade hon alltid vid denna lilla bäck för att dricka vatten.

Vägen som vi brukar gå är ganska fodrande då den är rätt så brant så när Luckie passerade bäcken stannade hon och drack både på upp och tillbakavägen. Så vi döpte bäcken i hennes namn... :))

Trots att det varit så kallt en lång period såg jag igår att Luckiesbäcken var lite öppen.*******Vackra vintertid *****

Vi har namngett många olika platser på vår gård med egna namn. Vi har Tallbacken i vår fårhage, där fårhuset står, vi har Hällan, en åkerbit där en bergshälla står i dagen, vi har Kilen, den lilla åkerlapp som bildar en kil mellan två djupa diken. Varje gång vi nämner dessa platser vid namn får vi en varm känsla i kroppen, för det är vår mark och det är vi som har namngett dessa platser.Ett hjärta i frost får ni från oss på Gårdsbacken, med värme <3
Speciellt ni som behöver det!

Namnet Gårdsbacken finns faktiskt med på kartan och är ett gammalt namn på vår gård. När vi flyttade hit tyckte vi att det var så vackert att vi ville återuppta och använda det namnet i samband med vår gård, vår kennel och oss själva. Vi är Gårdsbacken! Ibland hamnar jag på utländska sidor där de länkar till oss och då översätts vår gård till FarmHill... Lite kul översättning!!!  <3<3<3<3        <3<3<3<3
Gårdsbacken blog is written by:
Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact us; Gårdsbacken
# +46 706597199
<3<3<3<3<3 
<3<3<3
<3<3
<3
2 kommentarer:

 1. :-))Åh vilken vacker bild med hjärtat. Den värmde verkligen trots kylan.

  Våran gård hette Hästnäset när seklet var ungt och namngav även ångbåtsbryggan nere vid älven. Jag återtog namnet efter att vi hittat brev under vår renovering som angav adressen. Å på de flesta fiskekartor finns vi med.
  Å på Hästnäset bör det ju bo hästar så jag fixade naturligtvis det!!!!
  Ps. Tack för en mycket mycket trevlig em. Väl mött snart igen:-))(ska försöka få med mig maken oxå) KRAMIZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för senast, supertrevligt som vanligt!

   Åh, vad intressant historia om Hästnäset, sånna tycker jag om. Det låter lite som historien om vårt Oxnäs nere vid sjön som namngavs till just Oxnäset för att den som hade oxen i byn under vintern fick slå det som växte på näset och även vassen i sjön runt Oxnäset.

   Klart det ska bo hästar på Hästnäset och det gör det ju också... de allra finaste... :))

   Det skulle vara jätte med ett besök av makarna :)

   Kram så länge!
   /P

   Radera