fredag 22 februari 2013

Fulla skogen av Snöfnattilattar...


Den här tiden på året spenderar vi mycket tid inomhus och det är inte så konstigt... Vädret är ibland för kallt för att man vill vara ute eller så är det yrsnö i luften, då är det inte heller så skoj att vistas utomhus...


Titta en gång till... Det är faktiskt två hundar med på bilden... :))


När man åker på jobbet är det mörkt och när man kommer hem är det också mörkt, det är inte mycket dagsljus man får på en dag. Därför tycker vi att det är extra viktigt, på helgerna, att vara ute en längre stund på dagarna och lika viktigt är det för hundarna... De behöver allt solljus de kan få...



Hundarna får gå helt i sin egen takt utan kommandon...

Idag var vi ute i skogen i nästan två timmar. Hundarna fick strosa i egen takt och stanna och nosa hur mycket de ville. Vi promenerade i underbar gammal skog med höga resliga träd och kuperad mark. Kameran fick självklart följa med då det finns så mycket att upptäcka i en gammal skog...



Ett gammalt torrt träd som fungerar
som en naturlig fågelholk...

Idag var vi dessutom inte ensamma i skogen utan hade sällskap av diverse udda varelser. Jag tror att de kallas Snöfnattilattar. Det kryllar av dem och det finns inte två som ser likadana ut... Är de snälla? Kan man undra. Vissa tyckte vi allt såg lite barska ut... ;))



Så fort man tittar på dem blir Snöfnattilattarna
helt stillastående, de som fryser till is...

Detta påminde mig om när jag och en kompis cyklade på Gotland för många år sedan, vi hade hyrt en tandemcykel och cyklade oftast på eftermiddagarna och kvällarna. Ibland hann det börja skymma innan vi kom fram till den plats vi hade tänkt oss och vi fick då trampa på i skymmningen. På Gotland växer många enar efter vägarna och jag kan berätta att dessa enar föreställde, alla möjliga och omöjliga, tingestar för oss, under vår cykeltur... Jösses, vad vi skrämde upp varandra!!!



En liten söt Snöfnattilatt...


Titta er omkring nästa gång ni går i skogen,
ni kommer säkert att se dem ni också... ;)



Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199


5 kommentarer:

  1. Hejsan! Jag har skrivit ett mail men vet inte om du sett det Paula så skriver en påminnelse här så du kan svara på det :)

    SvaraRadera
    Svar

    1. Hej Lina!

      Jo, jag har sett ditt mejl och jag måste säga tack, men nej tack för inbjudan... :)

      Lycka till!
      /P

      Radera
  2. Hej, Paula!

    The Snöfnattilattar look quite lovely and friendly. Better to see them than the varieties of Irish fairies which are generally quite mischievous, I think!

    Again I am reminded of my Poppy, who in the winter months never saw sunlight (except on Sundays, probably) because of walking to work in the coal mine early in the morning and walking back home after dark!

    Off to the Devils/Capitals game in Washington, D.C. today: the premier of the Modo jersey in our nation's capital!

    Kram, K.

    SvaraRadera
    Svar

    1. Hi K!

      Please tell us...
      Did the Modo jersey make success?

      To bad though, that Devils didn't win :(

      Kram!
      /P

      Radera
  3. Oh, the Modo jersey was admired by all and Bri was very pleased with it! The fan photographer (they take your photo and then you go on-line to design the border and purchase it) was very impressed. She has family in Sweden and has visited 7 times, and says that I will fall in love with it! I will send you the picture.

    Yes, the Devils got trounced by the Caps! Painful to watch, but I got to meet some of the players afterwards. It was good to hear their praises of Brian's work. Even better was getting to have supper with Bri the night before! We don't see each other often...

    SvaraRadera