måndag 25 februari 2013

Vinteryran i Långviksmon 2013


Så har ännu en Vinteryra hållits i Långviksmon och det är nu Nordens största skotermässa. Hela 1500 stycken skotrar samlades på mässområdet och Långviksmon kallas numera skoterförarnas Mecka...


Mässan lockade många männsikor...

För oss har det nu blivit tradition att besöka Vinteryran och flanera ibland tusentals människor, främst klädda i skoteroveraller... :)) Den person som kört längsta vägen med sin skoter för att komma till mässan belönades med 3000 kontanta kronor. 18 mil enkel väg ska han ha kört, han som vann priset i år!



Skotrar anländer i lämmeltåg till Långviksmon...

Främsta temat förutom just skoter var i år... barnen! Allt för barnen var gratis. Ett Barnens Vasalopp var proffsigt anordnat och bästa syskonbarnen Agnes och Maja var med och åkte. De belönades med fina diplom och "guldmedaljer". Ni kan tro att de var stolta över dessa medaljer... :))



Maja, i mitten i rosa overall... Heja Heja Heja!!!

Maja och Agnes, två duktiga skidåkare!

När vi vuxna betalade tjugo kronor i inträde så bjöds barnen på en biljett att byta mot en korv med bröd. Barnen fick dessutom gratis provköra barnskotrar, rida häst och åka bandvagn.



Maja smaskar korv efter skidåkningen, observera medaljen runt halsen!

När barnen smaskade korv köpte vi vuxna hamburgare och jag hörde en siffra på att 1500 stycken hamburgare skulle ha ätits upp under dagen!



Barnen samlas inför godisregnet...

Alla barnen fick också delta i ett godisregn, vilket såklart var väldigt populärt och några hinkar tablettaskar regnade ner över barnaskaran...





Jag måste bara få visa denna roliga bild.
Här fotar jag min kära kusin Solveig, samtidigt som godisregnet pågår.
Ni kan se en bunt tablettaskar i luften... Anmärkas bör dock att
händerna som kommer att fånga godiset inte är barnhänder... :))

En av dagens stora attraktioner för vuxna kan man säga var provkörningen av diverse skotermärkens nyaste modeller av skotrar. Här nedan kommer jag att peppra er med bilder på ett gäng av dessa sköna skotrar...
















På mässområdet kunde man även testa sin egen skoter och få uppmätt vilken hastighet man kommer upp i på 201 meter. I år kom en grabb med sin skoter upp i otroliga 174 km/h med sin Yamaha! Yamaha vann även hastighetstävlingen där fyra skotermärken tävlade mot varandra med olika modeller, typ bredbandare och sportskotrar... Märkena som var med och tävlade var Lynx, Yamaha, Polaris och Arctic Cat.



Mässgeneralen Svensson intervjuar de olika skotermärkenas representanter...
Yamaha vann pokalen som ni ser på podiet...

Vädret för dagen kunde inte vara bättre. Vi hade en underbar dag i solen och tackar återigen för en magnifikt arrangerad Vinteryra... Vi kommer givetvis tillbaka nästa år!



Tim provsitter en av Yamahas flaggskepp...

Agnes, vår hundskötare och Gimmie
Rätt klädd för dagen!


Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199




6 kommentarer:

  1. That looks like great fun, Paula, and cheers for Agnes and Maja for their excellent skiing! The hotdogs and hamburgers sound...mmmmmmmm!

    That was a great photo of the candy toss, and the not-so-childlike hands reaching for the flying sweets...

    Kram! K.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi K!

      Oh yes, we had a great day together with the family.
      Maja and Agnes are really good at skiing and they were SO proud of their goldmedals... :))

      I like the photo of the candyrain very much myself and must say that I was lucky to get the candyboxes in the photo...

      Kram!
      /P

      Radera
  2. Hej
    Fina bilder, men jag föredrar dina fantastiska bilder på djur. Barn går också bra. Vi har ju inte så mycket användning för skoter här.
    Men det är kul att gå på sådana tillställningar ibland.
    Kram från Malmö

    SvaraRadera
    Svar

    1. Hej på dig!

      Vinteryran har blivit en fn tradition att besöka för oss och vår familj. Skoteråkning hör till vår vardag här uppe och jag är uppväxt med skoterutflykter. När vi hela familjen packade skotern plus kälken med varm choklad, grillkorv, pimpelspön och angeldon och drog iväg till någon vacker tjärn och på det viset tillbringade vi många soliga vinterdagar. Vi har skoter idag också, vi använder den ofta till att dra upp spår där vi kan promenera med hundarna, plus att vi kan hålla väg upp till vårt älskade Oxnäs nere vid sjön. Tyvärr har det blivit lite skoterkörning i vinter...
      Men jag lovar att främst hålla mig till bilder på djuren i fortsättningen också... :))
      Kram på er nere i Malmö!
      /P

      Radera
  3. Host spott o fräs flämt harkel rossel host host piiiiiip o flämt, #@%*!{ tycker inte alls om det där arrangemanget. Men fina bilder på Maja, Agnes o Gimmie som ser ut att just mumsat färdigt på något gott;-) Kram på er

    SvaraRadera
    Svar

    1. Sorry Nonne... :((

      Jag sa ju att du skulle blunda för eller hoppa över mitt senaste inlägg!

      Skämt åsido, jag lider verkligen med dig och ditt obehag av skotrarnas avgaser... :(

      Japp, Gimmie blev bortskämd med både varmkorv och hamburgare och trivdes som fisken i vattnet att vara själv om uppmärksamheten då Fame fick vara hemma för att inte stressas av alla skotrar... :)) De förknippar ju skoterkörning med spring!!!

      Sköt om dig!
      /P

      Radera