onsdag 6 februari 2013

Gårdsbackens Auchentoshan


Idag fick vi på Gårdsbacken ett mejl, i mejlet fanns en önskan och en fråga, om vi inte skulle kunna skriva och berätta lite om Fames kullsyskon. Vilken bra idé, tycker vi och ska försöka skriva ihop lite kuriosa, under några inlägg framöver...



Milla, med Toshbollen som vi kallade hennes favoritleksak,
den var "bara" hennes... :))

Det passar ypperligt att börja med Gårdsbackens Auchentoshan, eftersom hon för tillfället, är hos oss på gården. Under hennes första åtta veckor här på gården kallade vi henne för Tosh, nu heter hon Milla. Milla är förmodligen den av valparna som mest liknar Gimmie. Hon är en glad, social och väldigt trevlig tik, som dessutom är harmonisk,  som är det mest underbara beskrivande ord för en hund som mår riktigt bra, kan jag tycka! Hon är väldigt trygg i sig själv och fungerar i alla miljöer. Hon får oftast gå lös...



Man behöver inte se henne framifrån för att förstå
att det är Milla som är på väg in i diskmaskinen...


När Milla var valp hos oss på Gårdsbacken brukade vi skämta om att hon alltid var valp nummer sex. (Det var sex valpar i kullen) Anledningen var, att när vi med jämna mellanrum räknade in våra småttingar, så var Milla alltid nummer sex... :)) Vi räknade en, två, tre, fyra, fem... Hmmm, få se, var är nummer sex?
-Milla! Var är du? (eller Tosh som vi ropade)

Hon var alltid på upptäcktsfärd och ofta hamnade hon i klistret, som till exempel när hon stoppade huvudet i min Fiskars vattenkanna... Som tur var såg jag precis när det skedde så jag kunde skyndsamt springa dit och hålla i henne tills dess att jag lirkat loss henne ur hålet till vattenkannan som precis var stort nog att rymma ett litet valphuvud.



Leverans av ett stycke smutsig hundvalp...

Samma dag som hennes husse och matte skulle komma och hämta henne, så grävde hon ur en av mina nyvattnade blomkrukor, full med fårgödsel. Det blev en fin kombination, vatten och fårgödsel väl insmetad i hennes mjuka valppäls. Nåja, kul hade hon i alla fall... :))



Denna bild är helt nytagen av Milla

Hon grävde upp våra sättpotatisar när vi precis hade fått dem i jorden, hon lekte kurragöma med oss i kornfältet och hon lyckades gå in i fårnätet fast vi verkligen tyckt att vi gjort allt vi kunde för att de inte skulle kunna ta sig dit och så vidare. Hon är, som sagt, mycket lik Gimmie, en positiv, nyfiken hund som ofta lockar till skratt... :))



Milla och Dinnkatt
Bilden fotad av Millas matte

Milla flyttade från oss på Gårdsbacken till sin nye husse och matte som bor i Umeå. I familjen finns även en katt som heter Dinnkatt. Där har Milla ett fantastiskt hundliv och hon fyller sina dagar med att vara en "companion dog" till sin husse. En benämning som jag tycker mycket om att höra, när Millas husse kallar henne för just det.



Gimmie med dotter Milla

Milla sysslar med diverse olika hundaktiviteter, så som rallylydnad och agility och givetvis också vallning. Eftersom vi bor så pass nära varandra så har vi alltid haft en kontinuerlig kontakt med Millas husse och matte och vi har haft äran att få följa Milla i hennes vallningsträning.



Gårdsbackens Auchentoshan

Det är där vi är just nu, i vallningsträning. Danne försöker köra Milla minst ett vallningspass om dagen och hon gör framsteg hela tiden. Milla är inte tränad för att tävla i vallning men hon klarar av många praktiska sysslor med fåren, för vallningsinstinkten är det absolut inget fel på... :))



Milla vallar koncentrerat


Jag hoppas att jag har kunnat ge er en liten bild av Milla, utan att lämna ut några personliga detaljer om Milla och hennes husse och matte. Vi är väldigt glada att det var just dom som blev Millas husse och matte. Milla har inte kunnat få det bättre. <3


Måste få göra ett tillägg, titeln
"Companion Dog"
är den finaste titeln en hund kan ha, enligt mig...
/Paula Lundberg



Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199




4 kommentarer:

  1. Vilken fin presentation av en mycket fin hund, o vilka fina bilder:-) Ja nog låter det som att hon brås lite på Gimmie;)) Kram på er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Milla är otroligt bildskön och väldigt fotogenisk.
      Snygg som 17... :))
      ...och lik sin mor!

      Kram!
      /P

      Radera
  2. Like mother, like daughter, I think...what is it about the tri-color border collies (and standard collies and corgis and Aussies...) that make them look so merry and mischievous?

    Kramar! K.

    SvaraRadera
    Svar

    1. They dont just look mischievous...
      ... they are!!!

      In Gimmies case anyway :))

      Nonne has the most beautiful horses and we sure must go and visit her when you're here.

      Kram!
      /P


      Radera