söndag 24 februari 2013

SOL


Dagen blev så där fantastiskt underbar som jag tänkte mig imorse, när jag klev upp ur sängen, tittade ut genom sovrumsfönstret och såg det vackra vädret...



Kanelbullar och mjölk!

Vi kan inte få nog av solens värmande strålar och man känner tydligt att vi kommer närmare och närmare våren. Idag kunde vi ta vårt första fika ute i trädgården, och det var bara så underbart att sitta där mot husväggen samtidigt som jag riktade mitt ansikte mot solen ,slöt mina ögon och bara NJÖT!



Gimmie satt och gjorde sig fin i förhoppning
av att kanske få smaka en bullbit... :))

Så idag har vi alltså jobbat stenhårt med att ta tillvara så mycket sol vi bara kunnat, både vi och alla djuren på Gårdsbacken... Champis till exempel, fick komma ut en stund och han gillade mycket att känna solens värme och gnisslade tänder av välbehag där i min famn...



Champis fick också komma ut i solen...

Än är det ett tag kvar tills dess att fåren tas ut på bete, men de känner helt klart av våren de också. De står ofta och blickar ut genom fönstren... Vi pratade idag om att vi borde klippa deras ull inom kort.



Fåren längtar efter våren...

Vi har fått lite annat gjort idag också, vi har inte bara lapat sol. Förrådet blir mer och mer färdigt. Jag har nu spacklat, slipat och målat väggarna klart och Danne har pysslat med golv-, taklister och dörrfoder. Jag har sagt det förut och säger det igen... Det blir så bra och jag längtar tills det är helt färdigt!



Självklart hör kaffetermosen till verktygsbordet...

Fjärde dräktighetsveckan...
Fame går nu in i sin fjärde dräktighetsvecka. Hon har nästan inte ätit någon mat alls den här veckan, så idag var jag tvungen att tina upp köttfärs och blanda i hennes mat för att locka henne att äta... Jag vet, inte skämma bort... Men efter sex dagar utan nästan ingen mat ville vi verkligen att hon skulle få i sig något. Hon åt upp hela portionen, så risken är väl att vi skämt bort henne nu... :))



Fame njuter också av solen...


Fostren får nog sin näring i alla fall även om inte tiken äter som hon bör, men Fame är inte överviktig på något sätt, så vi ser gärna att hon äter...

Äggen ska nu alltså ha fäst vid livmoderväggen och en moderkaka ska ha bildats vid varje foster. Den moderkaka där syre, näringsämnen, avfallsprodukter med mera ska passera till och från fostret. Nu vid vecka fyra så är livmodern markant förstorad och embryot är 17-27 mm stort. Den första förbeningen ses på huvudbenen och ögonen syns tydligt. Man anar även öronens plats, liksom de båda spenraderna.

Vi har börjar väga och tempa Fame så att hon ska bli van att hanteras, temperaturen kommer ju att berätta för oss sedan när valpningen är nära, då den kommer att sänkas markant. Fame hade faktiskt gått ner några hekton sedan förra veckan, men det beror på att hon ätit så dåligt.

Iövrigt mår Fame bra, hon är med på våra promenader och idag har hon varit ute en stor del av dagen, men ikväll är hon rejält trött.. :))




Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199






11 kommentarer:

  1. Ni är så duktiga hela tiden, men det är säkert också mycket att hålla efter på en gård. Ja en lägenhet är ju enklare.
    Kram Gitte
    Hej är från mig. Jag tester fortfarendej. Det har inte fungerat så bra från IPad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gitte!

      Testa på du!
      Jag vet att det krånglar till och från med att kommentera på blogspot och jag hoppas att dom kommer att få det fungera bättre än vad det gör nu.
      För er som undrar, så kan man välja anonym eller Namn/webadress under
      -kommentera som och därefter ska det bara vara att publicera...

      Alltid roligt att höra ifrån dig.
      Kram!
      /P

      Radera
  2. Hej Paula.
    Det här har inget med ditt inlägg att göra men längst upp på sidan kan man klicka i Blogger.com's fält på nått som heter "nästa blogg" o så kommer man till slumpvis annan blogg. Då dök denna upp ....kolla vilka fina bilder o natur o HUNDAR.
    http://trollhestar.blogspot.se/
    Hälsn Arne

    SvaraRadera
    Svar

    1. Hej Arne!

      Men vänta nu... Varför ska du klicka dig vidare? Natur och hundar får du här hos oss också, ju! ;))

      Skojar bara... jättefin blogg!

      Kram!
      /P

      Radera
    2. :-) du har en poäng där... varför byta när man hittat den bästa..
      Morgonbilderna du hade i ett annat inlägg var "magiska"...
      Hoppas du kan hjälpa mig med ett "porträtt" av Enzo senare.
      Arne

      Radera
    3. :)
      Just det!

      Solen kan verkligen konsten att göra naturen vacker!

      Självklart ska vi fota Enzo, som bara till när, var, hur...

      Kram!
      /P

      Radera
  3. Ja solen skiner på sitt allra bästa humör och det får även mitt humör att gå uppåt, trots skotrar som 'täpper till' mina luftrör. Vår e härligt! Åhhh, vilken otroligt härlig bild på Gimmie <3 <3 <3 Kram till er alla!!

    SvaraRadera
    Svar

    1. Helgens väder har bara varit så underbart, solen har till och med värmt!!! Nu börjar den här tiden när man inte vill vara inomhus...

      Snälla, hoppa över eller blunda dig igenom mitt senaste inlägg :(
      Tänk om det inte vore för skotrars otäcka avgaser, jag lider med dig, fast jag själv är skoterfantast :(

      Extra kramar!
      /P

      Radera
  4. So many wonderful pictures! You can tell exactly what the wooly one is thinking. And I just love Gimmie, she is so full of fun! Fame enjoyed the sun, I am sure, and you should absolutely spoil her with whatever tidbits she will eat :)

    The Great Bunny is soaking up the sun, too. There is something that just soothes the soul to have sun on a winter's day.

    Kramar! K.

    SvaraRadera
    Svar

    1. You just did a perfect summary of my writing about the sun... :))

      Stor kram!
      /P

      Radera