fredag 19 juli 2013

Angervallarna, vår vallhundsklubb


Vi är medlemmar i Angervallarna. Det är Svenska Vallhundsklubbens lokalklubb i vårt område. Vi är en relativt liten klubb och vi har inte speciellt många aktiva medlemmar, men vi tycker det är väldigt trevligt att träffas och träna tillsammans... :))



Cathrine tränar Essi i träningshagen...

Igår hade vi medlemsträff för Angervallarna och den träffen hölls på Gårdsbacken. Vi tränade tillsammans med våra hundar och förutom det grillade vi hamburgare och hade allmänt trevligt tillsammans... :))



Grillen fylld med ostburgare...

Det är trevligt att träffas och träna tillsammans, man kan alltid utbyta lite träningstips och bara allmänt stötta varandra.


Leifs hamburgare var typ den högsta... :))


Vi hade en trevlig eftermiddag och kväll tillsammans. Alla körde minst ett par gånger med varje hund och fåren byttes ut med jämna mellanrum så att det inte skulle bli för jobbigt för dem, man kan aldrig betona nog ofta hur viktigt det är med god djurhantering.



Jenny och Sid vallade riktigt duktigt och behandlade fåren med stor respekt.


Bodil, som också var med på kvällens medlemsträff och som är en mycket god vän till oss, var en av de som grundade Angervallarna.



Bodil, en av Angervallarnas grundare... och Lime!


Bodils fine Border Colliehane Kep blev snabbt en favorit för Lime. Och tålmodige Kep tillät Lime att göra vad hon ville med honom, han hade mest fokus på fåren... :)) Se nästa inlägg... :))



Lime gör verkligen allt hon kan för att fånga Keps
uppmärksamhet..., men han ser bara fåren... :))


Återigen en otroligt nyttig dag för Lime som fick träffa många nya hundar. En del väldigt snälla och toleranta mot henne som valp, en del lite mer svårflörtade men nog så nyttiga möten för henne. Hon måste lära sig att det är inte bara att rusa fram till okända hundar, lite ödmjukhet måste man visa...



Lime noggrannhetsgranskar Boghy som precis har fått ett rejält träningspass...


Efter att alla var nöjda med träningen och det började bli sent så avsluatde vi kvällen med lite gofika på altanen. Vi hade rört ihop en Tiramisu, som vi dekorerat med anledning av dagens vallhundstema... :))



Den som tycker att vår silhuett av en vallhund mer liknar en gris... har rätt... :))

Trots att vi inte var så många på vår medlemsträff så hade vi riktigt trevligt och vi hoppas kunna göra om det snart igen. Då kanske vi kan bli några fler, för att gången efter vara ännu några fler... Det är ju så trevligt att umgås med vänner med samma intresse... :))

Om ni är intresserade av Angervallarna och vill veta mer, hör gärna av er till oss, då vi på Gårdsbacken är kontaktpersoner för klubben...


Gårdsbacken
Paula Lundberg & Dan Westman
# +46 706597199




2 kommentarer:

  1. Cathrine o Leif19 juli 2013 kl. 14:50

    Tack för en mycket trevlig kväll! :-)
    I dag ska vi träna lite på tratten igen ;-)

    SvaraRadera
  2. What a nice time that must have been! And the ostburgers with toasted buns, to boot, look excellent! That is a good border collie on the tiramisu.

    Oh, I don't think I'll be picking up Lime next time...that sweet picture of her and Bodil shows how much she's growing.

    I hope all the dogs and their people had a good time, and that Lime continued to learn more about how to behave with visiting dogs. But really, who can resist such charm?

    Stor kramar! K.

    SvaraRadera