onsdag 22 februari 2012

De fyra elementen


Jag har en väldigt stark känsla för de fyra elementen;
Eld, Vatten, Jord och Luft, eller Vind som jag brukar kalla den istället för Luft.

Alla dessa fyra element gör mig lycklig. Jag vill inte på något vis låta flummig och prata om ockultism eller annat, utan för mig är alla dessa fyra "ting" helt enkelt någonting som fyller mig med lycka.

Elden ger oss värme och är bland det vackraste man kan titta på. Sedan vi installerade braskaminen i huset har vintern blivit betydligt trevligare. För att inte tala om lyckan att få sitta utomhus vid en lägereld och bara njuta och lyssna på knastret som hörs när brasan brinner... och kasta in en klabbe med jämna mellanrum. Här nedan delar vi med oss av vår brasa på Gårdsbacken. Varsågod och njut :))
Vatten Att bada, underbart... Vad är en sommar utan att få bada? Ingenting! Att få bo vid en sjö som vi gör, ger mig lycka. Att få följa en bäck när jag fjällvandrar ger mig lycka. Att få drömma om att åka någonstans för att snorkla gör mig lycklig... Att få bada i vårt bubbelbadkar gör mig lycklig...

Jord Att få ha mitt eget potatisland gör mig lycklig. Att få plocka och äta solmogna jordgubbar som vuxit i egen jord gör mig också lycklig. Att få gödsla trädgårdslandet med får- och hönsskit för att odla mina egna morötter gör mig lycklig. Att måsta skrubba händer och naglar för att få händerna hyfsat rena från smutsig jord gör mig lycklig.

Vind Att få stå i motvind uppe på klipporna vid havet när det blåser gör mig lycklig. Att ha klättrat upp på en höjd i fjällen, sträcka ut armarna och luta mig mot vinden gör mig också lycklig.Ett hus utan eld är
en kropp utan själ
Ordspråk från Spanska Baskien

Jag hittade detta ordspråk och tyckte det var så passande,
därför att när vi hade installerat vår braskamin i huset
och eldade för första gången var det som om huset plötsligt  "fick liv"
Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199Inga kommentarer:

Skicka en kommentar