söndag 26 februari 2012

Lamm på löpande band... :))Det fortsätter att lammas på Gårdsbacken. Nu kommer de på löpande band. Och det jag sa om den lite ovanliga teckningen med svart kropp och vitt huvud kan ni glömma. I år ser så gott som alla lamm ut på det sättet :))

Två tacklamm senast i raden...

Så kan det bli när man har X-korsningsfår. Det finns inte mycket logik i hur lammen kan komma att se ut. Baggen var i det närmaste Suffolkbagge, tackorna lite texel och lite päls, och lite... Well, vansinnigt söta är de i alla fall. Och det bästa av allt är att alla lamningar har gått bra. Tackorna mår bra och tar väl hand om sina små :))


De här två svarta bagglammen har Agnes döpt till Adam och Oskar.

Vissa av lammen är bara en dag gamla och redan fulla av bus. De hoppar och skuttar omkring. Vi har fortfarande tackorna med sina lamm i egna boxar. Vi brukar låta lammen bli några dagar innan vi släpper tillsammans dem.


Lammen behöver bara bli ett par dagar förrän de smakar på
hö för första gången, om ändock mammas mjölk föredras :))


Agnes har gjort lite ändringar på namnen,
Kokos och Tussan har fått byta namn...
Det är nu Kokos som är svart...

Vi har påbörjat ett litet projekt i ladugården för tillfället. Det passar bra när vi ändå mest vill vara hemmavid, nu under lamningstiden. Vi ska renovera ett rum i ladugården. Det har varit ett stort rum, fyllt till bristningsgränsen av prylar. Där har varit lite dålig belysning och dåligt med hyllor. Nu ska vi göra ett isolerat rum, med bra belysning, massor av hyllplan och plats för förvaring. Vi ska kunna ha plusgrader därinne hela vintern. Så för tillfället är vi i "kastartagen". Här ska röjas, det är förfärligt vad man samlar på sig prylar.

Fame roar sig själv :))
Till sist måste jag visa en liten filmsnutt på Fame som vi filmade i dag. Hon har hittat en gammal leksak i ladugården och blir verkligen jätteglad att återse den ;)) Det är en liten prinskorv i plast...

Ha det så bra så länge så hörs vi snart igen. Imorgon blir det bus och vallning för hela slanten då hundfolk kommer till Gårdsbacken... :))

Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199

1 kommentar:

  1. I am glad that you explained about lambs eating hay after only a few days; I did not know that!

    SvaraRadera