fredag 10 februari 2012

Över hela Världen...

Det hela började när Danne lade ner ett antal timmar på att redigera vår lilla film om Champis -den vallande kaninen. När han var klar med filmen gjorde jag ett blogginlägg, sedan länkade vi till vår blogg på Svenska Vallhunds Klubbens forum. Vi tänkte det kunde vara kul för våra vallhundsvänner att titta på något så udda som en kanin som vallar... och vi ställde frågan på forumet,
-Behöver vi verkligen vallhundar?


ALDRIG NÅGONSIN...
...hade vi kunnat tro att filmen om Champis -Den vallande kaninen skulle få en sådan otrolig uppmärksamhet. Vi la in klippet förra fredagen och redan på lördag började de första nyhetsmedierna höra av sig. Visningarna på YouTube försatte att öka och vi stod helt förundrade. Vad hände egentligen? I efterhand har vi funderat och pratat om vad vi egentligen hade trott när vi la ut klippet. Vi kom fram till att vi hade varit nöjda med 1000 visningar. Några större ambitioner hade vi inte.Rebecca Crossons fantastiska bild på
Gårdsbackens Knockando, Billy


ALDRIG NÅGONSIN...
...hade vi väl kunnat tro att Champis skulle charma en hel värld som han gör. Klippet har nu passerat 2 200 000 visningar på inte fullt två veckor. Det innebär att två männsiskor per sekund har tittat på det dygnet runt i två veckors tid. Vi har möjlighet att kika på lite statistik på YouTube och ser där, trots inte helt uppdaterade siffror, att människor från 200 länder tittat på Champis. På min blogg har det varit personer inne från över hundra olika länder och läst det jag har skrivit. Att jag dessutom har kunnat läsa mina ord i utländska tidningar där de har citerat mig från bloggen har känts lite konstigt. Här sitter man i sin kammare och skriver till er kära läsare den ena dagen och citeras den nästa i stora välkända utländska nyhetsmedier.  Oj, vad lite man vet, egentligen.Morsan Gimmie, inte så mycket bättre hon :))


ALDRIG NÅGONSIN...
...hade vi kunnat drömma om att filmen skulle slå igenom så enormt som den har gjort. Det känns som om hela världens nyhetsmedier har gjort artiklar om Champis -den vallande kaninen. Ena dagen kunde vi få e-mejl om att det skrevs om honom i tidningarna i Uruguay, Italien, Indien, Malaysia, Belgien, Nya Zeeland, nästa dag skrev de att det stod om Champis i gratistidningen Metro i hela Canada, nästa meddelande var från två svenskar i Kina, som sett filmen visas i tunnelbanan i Shanghai , Danne pratade i radio, BBC World News i England, vallningens hemland, o.s.v. o.s.v. Ingen kan nog förställa sig den hysteri som utspelat sig på Gårdsbacken de här två veckorna efter det att vi lagt ut vår film. Dessutom har klippet oftast fått långa artiklar i medierna, inga små notiser här inte :)) Jag kan nog ärligt säga att vi har uppslag till en hel bok :))


ALDRIG NÅGONSIN...
...hade jag kunnat tro att Gårdsbackens blogg skulle förvandlas till en kaninblogg på ett par veckor. Men det har varit ett par fantastiska veckor. Vi har fått så många nya bekantskaper. Jag kommer, från och med nu, att återgå till attt skriva om gården och våra vallhundar. Det kan hända att jag kommer med lite smått och gott om Champis i fortsättningen på bloggen men främst kommer jag att återgå att skriva om vallning med hundar :)) Vad jag vill ska framgå och som vi pratat med många personer om, är att kaniner oftast underskattas. De är verkligen kloka, fantastiska djur som är till gläjde för väldigt många männsiskor. <3Vi kan däremot säga att ni inte har hört det sista om Champis ännu. Tankar och idéer finns, och historien är alltför fantastisk för att inte bygga vidare på. Vi har hela tiden sedan vi började förstå Champis genomslagskraft försöka att göra någonting gott av historien. Genom att dela vår film med hela världen så har vi förstått att vi sprider lite glädje. Vissa av folks kommentarer är så vänliga att vi blir rörda till tårar. Champis berör verkligen. Världen var nog i behov av en liten söt kanin när det annars förekommer så mycket ont.-De små kan stå upp mot de stora.
Bara man inte förstår sin litenhet ;)
-Champis, den Store lille kaninen.
Gårdsbacken blog is written by Paula Lundberg & Dan Westman
Please contact Gårdsbacken
# +46 706597199

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar