fredag 15 november 2013

Limes kompisar på besök


Ikväll hade vi nöjet att ha ett härligt gäng på besök på Gårdsbacken. Limes valpkompisar, som hon gick valpklassen tillsammans med, kom och hälsade på... :))


Här börjar vi arrangera gruppfotot... :)) Lime och de andra valparna ska sitta
framför balen... är det tänkt... ;))


Det blev förresten ett underbart hundliv på gården över huvudtaget, då även ett vallningsgäng kom för att träna vallning. Vår valpkurs med Lime är egentligen slut men vi hade bjudit in hela gänget för en bonusgång, ett par månader sedan sista träffen med gänget. Vår kursledare Karin var snäll och kom och höll i trådarna... :))Jag placerar Lime uppe på höbalen i bakgrunden, de andra ska sättas framför
balen... Kanske inte Kalle, dvärgsnauzern, han är på väg åt vänster... ;))


Nu kan vi inte göra något åt vädrets makter, men ett par timmar, innan gänget skulle komma så började det snöa, rätt så ymnigt för första gången i vinter. Dessutom tyckte bonden i byn att det var en bra kväll att sprida gödsel på åkrarna. Så med ymnigt snöfall och fräsch odör i luften så välkomnade vi ett alltid så glatt hundgäng... :))
Ja men, jättebra... Nu är Rally Sally med till vänster i bild också... Perfekt!!!
Okej, några sitter inte...


Det bra är att man behöver inte oroa sig för hundfolk och om de är rätt klädda, en hundmänniska vet hur man klär sig när man är ute i ur och skur, så mestparten av alla var välklädda. Danne visade lite vallning med Fame till en början, därefter sattes fåren in i järngrindsfållan och vallningsgänget kunde träna där.Jorm kan inte förstå varför man måste sitta still... Kalle och RallySally tjivas
lite... ;))

Lime med sina valppolare tog träningsplanen i besittning och började med en "gåfintikoppelövning". Där blev det platt fall för Limpan och mig. Gå i koppel? Vad är det? frågade Lime och jag fick en perfekt knäpp på näsan... Jag har ju aldrig koppel på Lime, så hur ska hon då veta hur man gör? Jag har inte ens ett "gå fint kommando" på henne. Så detta var en perfekt tankeställare för mig, nu ska koppeltränas... Limpan måste ju kunna gå fint i koppel!!!
Hur rolig ser inte Lime ut där bakom, RallySally vill komma upp till henne...


Efter några bra övningar på träningsplanen, lite fika och trevlig samvaro så bjöd vi in hela valpgänget in i lagårn för att träffa alla djuren. Lilla RallySally, en bedårande söt papillontik, tog hönshuset i  besittning och tyckte hönsen var jätteroliga. Alla andra valparna fick också titta in hos hönsen och gjorde det med skräckblandad  förtjusning.Bättre än så här blev det inte, men vi hade underbart roligt och konstaterade
att visst märktes det att vi hade gått kurs... eller??? ;))

Det är ett underbart gäng med valpar och vi ville avsluta återföreningen med ett gruppfoto inne i fårstallet. Jag kom på en lysande idé att vi skulle fota hela valpgänget framför ett par höbalar, så kunde jag få visa er vilket härligt gäng vi är så bilderna i dagens inlägg fotades där inne i fårstallet... och det var ett underbart, galet, okontrollerat gäng med valpar/unghundar... :))Klart att Lillhusse ska vara med på bild... :))

Bouvier des flanders, Jackpot i egen hög person... :))

Det var verkligen jättetrevligt att få träffa alla valparna igen, de hade vuxit åtskilligt sedan sist och de kallas förmodligen inte för valpar längre, unghundar är nog mer passande. Vallningsgänget jobbade på bra de också och rackarns vilka framsteg många av dem gör... Det gör oss så glada att se!!!

Till sist så vill jag tacka för blommor och den otroligt fina, oväntade presenten vi fick... Den var fin!!!En oväntad, otroligt fin present!!! 1000tack!!!


Ni är alltid välkommen tillbaka till Gårdsbacken!!!


Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com
7 kommentarer:

 1. Such fine controlled chaos! How fun to see all the youngsters together and doing so great. Of course, the star is Fame, sitting back there on the bale of hay. She gets the most priceless looks on her sweet face and definitely got our gal Gimmie's sense of humor.

  The knick knacks are so sweet; I can never resist them, especially of dogs and horses.

  Ha en bra helg! K.

  SvaraRadera
 2. Yes, chaos is the right word!
  But we think it's time for you to visit again and see how grown up Lime has become, because it´'s not Fame sitting in the background, it's her daughter. :)

  Trevlig helg!
  P&D

  SvaraRadera
 3. Oh, boo! I meant to say Lime!

  Fame always looks so soulful and sincere and hopeful....Lime looks so quizzical and if she could talk she would be saying, "Excuse me, but shouldn't you be looking at me?" Like the 5th picture down, that's exactly what she is thinking.

  Hmmm....Irland och Sverige 2015....?

  SvaraRadera
 4. Va roliga bilder. Vilket kaos och lite upphöjd Lime. À penny for her thoughts, som man säger. Det är som en hel serie. Blev det någon ordning på torpet, eller var det kaos hela tiden?
  Ni måste ha skrattat en del den dagen.
  Kram från Malmö äntligen, vi blev ett dygn försenade hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det blev en del skratt... :)) Och det blev inte bättre ordning än vad bilderna visar.

   Oj, vad skönt att ni är hemma igen och vad trött ni måste vara efter den lååånga hemresan. Ni får vila upp er efter semestern ;)

   Kram på er i Malmö
   /Paula

   Radera
 5. Så roligt att se bilderna från avslutningen, vilket busgäng dom är! Tack för ett fint besök och gott fika! /Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att ni ville komma... :))

   Ja, det var en underbar blandning av bushundar vi försökte fånga på bild. Det blev som en bildserie, typ... :))

   Klappa om Jorm
   /Paula

   Radera