torsdag 28 november 2013

Varning för starka bilder...


Jag brukar ofta säga att det är tur att man inte vet allt som försegår ute i världen, både vad gäller grymheter mot barn, mänskliga orättvisor och tortyr och det jag vill skriva om idag, nämligen... DJURPLÅGERI!!!

Dagens mest berörande ämne har varit de angorakaniner vars päls slits av, efter de att de spänts fast. En kanin som egentligen aldrig ger ett ljud i från sig skriker under proceduren ut sin dödsångest och sin rädsla. Ett ljud så fasansfullt att det går rakt in i hjärtat på mig och tårarna rinner utför mina kinder och jag frågar mig igen, som så många gånger förr: "Hur kan människan vara så grym?"


Champis sänder en tanke till sina artfränder... <3

Svaret är enkelt... Pengar. Kaninernas päls slits av för att du och jag ska köpa och bära kläder som är tillverkade av deras päls. Efter tre månader har pälsen växt ut igen och återigen utsätts de för samma fruktansvärda procedur. Och till råga på allt så lever de under vidriga förhållanden däremellan.

Jag vill rikta ett stort tack till massmedia som slår upp detta i sina nyheter. Tack för att ni gör oss medvetna om grymheterna så att vi kan agera och inte köpa kläder tillverkade av angorakaninernas päls.

Jag vill varna för starka bilder!!!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17918585.ab

Det finns inte så mycket mer att tillägga...
4 kommentarer:

 1. Åh herregud, jag klarar INTE av att läsa om sådant här varken i media eller i din text. Än mindre se eller höra om det. Jag har aldrig och kommer aldrig köpa något annat än bomull o polyester. Allt djurplågeri går rakt in i mitt hjärta och jag får bevisad hjärtklappning och ångest och blir alldeles darrig och gråter hysteriskt. Jag gråter ju floder av att behöva böra ut en liten fångad musling.

  Jag önskar alla dessa hjärtlösa människor fick känna på sin egen behandling. Men jag som du e tacksam att grymheterna kommer i ljuset så vi alla kan göra något åt det.

  Jag älskar bilden på Champis med sina små kompisar <3 Bilden fick mitt hjärta att falla på plats igen efter att jag läst var 10e ord i din text . Kramelikram

  ALLA precis ALLA djur har lika stor rätt att leva ett värdigt liv.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Jag har också vansinnigt svårt att läsa, se eller höra om djurplågeri, samtidigt tror jag att vi är alltför många som blundar för det brutala som alltför många djur utsätts för...
   Tänk om vi alla kunde, precis som du skriver, endast köpa kläder i bomull och polyester, då skulle inte det finnas någon marknad för detta vansinnesdåd mot angorakaninerna.

   Jag kan bara inte för min värld förstå att det faktiskt finns människor som kan jobba med sånt här... Men så klart, återigen, pengar :(

   Stoppadjurplågerikramar!!!

   /Paula

   Radera
 2. Hej Paula! Usch så fruktansvärt hemskt att någon kan plåga försvarslösa djur på detta sätt. Men det är bra att människor som bla, du Paula och massmedia tar upp detta. För att allt för många blundar för verkligheten och djurplågeri, men vi alla måste få upp våra ögon och sätta ner foten NU. Att detta är inte OK att plåga djur oavsett ras på detta sätt och framförallt sluta köpa produkter av tex angora päls osv. Oj vad jobbigt det här var... Jag skriver som Nonne.. att mitt hjärta föll på plats igen efter den underbara bilden på Champis. Stor kram till er alla uti världen som försvarar djuren. Med vänlig hälsning/ Lena och Schäferligan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena!

   Tack för en väl skriven kommentar...

   Ha en trevlig helg!
   Kram!
   /Paula

   Radera