måndag 18 november 2013

Röjt i fårhagen...


Nu har vi haft en sådan där bästdag igen...

Det innebär en hel dag ute på gården, hemma på Gårdsbacken. Trots att göremålen bland annat var att skotta ut "dongen" ur fårhuset i hagen. Vi har ett litet fårhus i hagen där fåren kan gå in vid dåligt väder, eller som nu, den här tiden på året, kan vi utfodra dem extra med torrhö där inne. Sommartid tycker de också om att gå in där för att komma undan knott och andra insekter.


Fårhuset på Tallbacken

Vi stallade in de sista fåren den här dagen också, så vi kunde plocka in alla fårstängsel, stolpar, vattenbaljor, grindar och så vidare. Det är så tillfredställande att få saker under tak innan snön kommer.

Bus och springa fritt hela dagen!!!


Vi passade även på att dra ihop en massa ris av träd vi tagit ner tidigare i sommar för att förse fåren med löv. Några stora sälgar gjorde att det blev material till en stor riskasa. Vi vågade dock inte tända på för det blåste ovanligt mycket den här dagen.

Danne blir glad när han kommer på saker att använda sexhjulingen till... :))


Vi avslutade dagen utomhus med att ta ner några stora träd, både björk och gran. Danne kom på att vi kunde vinscha granen med sexhjulingen, ända fram till riskasan, då behövde vi inte dra riset så långt. Vilken bra idé!!! Vi planerar att ta ner en hel del träd som skymmer utsikten ner mot våra åkrar och sjön. Vi har genom åren vi bott på Gårdsbacken tagit ner massor av träd, men vi behöver fortfarande avverka...

Gott fika, under arbetsdagen, är ett måste... :))


På den här stenen har vi fikat mååånga gånger genom åren!!!

Gott fika var det!!!

Vi är glada för varje dag som snön uteblir, då kan vi jobba ute så mycket längre. Vi skulle vilja hinna med ett par dagar till här nere på Tallbacken innan det blir vinter. Riskasan till exempel, måste eldas upp. Åhh, det är så himla roligt att elda ris!!! Lääängtar... :))

Kontakta Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com


2 kommentarer:

 1. Ja här kom snön tidigare än vi beräknat, ifjol så hade vi hela november som städa-månad. Nu är det riktigt snö så att säga, det blir besvärligare med städningen då. Här gillas också att bränna riskasar det är fin final på hårt slit! Ha det gott/Annelie

  SvaraRadera
  Svar

  1. Så ni har redan snö... Enda fördelen skulle väl vara att det blir så mycket ljusare när snön ligger.
   Annars är ju det här en jättebra tid på årets att röja sly och ta ner träd och det är så mycket roligare om man kan elda samtidigt som man röjer. Fin final var ett bra sätt att uttrycka det på... :))
   Jag hörde något säga att snön ska komma tre gånger innan den lägger, här har det snöat två, så då blir nästa snöfall kvar för att stanna då... om det stämmer?
   Idag regnar det och temperaturen är på noll, det är underkylt regn med andra ord och svinhalt!!!

   Kram!
   /Paula

   Radera