lördag 30 november 2013

Gårdsbackens Bruichladdich på besök


Idag har vi haft fint besök på gården. Gårdsbackens Bruichladdich, Lad med matte och god vän till matte har varit på besök och vi har spenderat en supernajs dag tillsammans, både i vallhagen och med en massa bus...


Lime i täten med en pinne i munnen, jagas av tre...


Isen har lagt på sjön så hundarna kan springa järnet, vilket uppskattas... :)) Lad blev fort accepterad av hundarna och en i flocken, det var som han aldrig har varit i från dem.



Lad ville gärna imponera på mormor men hon satte "näsan" i vädret... :))


Det är nästan fyra månader sedan vi träffade Lad sist och visst hade han vuxit. Han har vuxit upp till en stilig unghund, lite gänglig dock och med en kropp att fylla i lite hull med tiden... Precis som det ska vara... :))



Lime och Lad lekte som aldrig förr...


Lime leker så himla bra med sina kullsyskon och de kan inte få nog av varandra. Lek är en perfekt uppvärmning inför vallningen...



Fine Ladden... <3


Lad och hans matte har en jättefin kontakt mellan varandra och de passar så bra tillsammans... Lad var tänd sedan tidigare på fåren så nu tränade vi lite allmän grundträning. Vi vill att Lad ska lära sig att föra sig utan att stressa fåren och han är en ganska intensiv hane, så matte har fått en hund att jobba med... :))


Lad rör sig fint i förhållande till fåren...


Som jag skrivit om tidigare så är det så roligt förr oss som uppfödare att få träffa "våra valpar" med jämna mellanrum och se hur de utvecklas. Vi är väldigt intresserade av att se deras naturliga vallningsegenskaper.



Ladden i träningshagen...


Lad har i våra ögon lagom mängd Eye. Vi vill inte se överdrivet mycket i så här tidigt skede i hundens vallningsträning eftersom eyet utvecklas hela tiden. Lad tenderar inte att låsa sig utan rör sig fint. Han ändrar dessutom ofta tempo vilket är en bra egenskap. Han visar ingen som helst försiktighet i samband med fåren och är helt orädd för att gå in trångt mellan får och grindar.



Lad lyssnar fint...


Och kanske det bästa av allt är att Lad visar samarbetsvilja och lyssnar på kommandon trots att han är het genom vallningsinstinkten. Självklart är han för nära fåren och ibland går det för fort men det kommer inte att bli några problem att träna bort.



Syskonkärlek... <3


Utseendemässigt och kanske även vallningsmässigt så känns det som om det är mycket av pappa Fox i Ladden...

Dagarna går fort när man är i trevligt sällskap och när man har roligt så dagen rusade iväg och vi är så stolta över Lad och hans matte... <3



Skriv till oss på Gårdsbacken
gardsbacken@telia.com





2 kommentarer:

  1. Åh vilken stilig o duktig kille och vilka ögon! Den lågt stående solen gör de nästan kusliga. Men Jättefina bilder och den sista är helt underbar<3 Kram

    SvaraRadera
  2. Laddie, my love!!! Oh, what a handsome boy and a commanding presence, at such a tender age. Nonne is right: those eyes! The Border Collie of the Baskervilles :)

    His coloring is superfinefantasticfabulous!

    It is good to hear such a glowing report of his early herding progress and the good communication between him and his mistress. Danny, do you generally observe a bit more intensity or drive in males than females? I know that each is an individual with unique skills but I think in domesticated animals (as in humans) there is a difference between boys and girls :)

    Always a delight to see another family reunion and how well the returning pups are welcomed home.

    Ha en bra helg, dear friends! K.

    SvaraRadera